Cele mai ciudate arme militare de care nu ai auzit până acum

de: Ioana Bîrsan
11 04. 2017

Istoria ne oferă o suită de exemple de ingeniozitate umană, iar construcția armelor militare nu este o excepție, fiind un domeniu care s-a dezvoltat de-a lungul evoluției societății, în special în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, când conflictele lungi au conturat necesitatea unor construcții tot stranii.

Armele militare, pe care vi le prezentăm, ne oferă o privire mai amplă asupra a ceea ce a însemnat războiul și ce a putut crea mintea umană în aceste momente de criză. Astfel, vă oferim un top care cuprinde șapte arme militare care nu fac decât să ne răzvrătească pe interior pentru cruzimea de care dau dovadă inventatorii lor.

1.Bomba cu lilieci

Această armă militară a fost construită de Statele Unite cu scopul de a fi folosită împotriva Japoniei, în timpul celui de-al doilea război mondial. Bomba cu lilieci este exact ce pare a fi. Ea găzduia 40 de lilieci care hibernau, iar de fiecare dintre aceștia erau legate o bombă din napalm și un cronometru. Bombele erau atașate de parașute care se deschideau, permițându-le liliecilor să se îndrepte spre anumite locuri. Abia apoi acestea explodau, dând foc structurii în care liliecii s-au adăpostit.

2. Arme militare: Câinii anti-tanc

Aceasta este una dintre cele mai crude arme militare. Ea ca fost creată de Uniunea Sovietică, în timpul celui de-al doilea război mondial, cu scopul de a-i lua prin surprindere pe naziști și a-i împiedica să avanseze pe teritoriul lor. Astfel, rușii au atașat de câini explozibil și i-a antrenat să alerge și să se ascundă sub tancurile nemților, unde urmau să și explodeze, inducând în eroare forțele inamice.

Propaganda sovietică susține că în jur de 300 de tancuri germane au fost distruse în această manieră. Programul câinilor anti-tanc a continuat până în anul 1996.

3. Submarinul militar

În timpul celui de-al doilea război mondial, forțele navale ale imperiului japonez au comandat o serie de submarine de clasă, denumite Sen Toku I-400. Aceste nave erau suficient de mari pentru a căra trei avioane siriene Aichi M6A, permițând lansarea lor. De asemenea, aceste submarine erau echipate cu torpile, reprezentând o armă militară care putea provoca multe daune.

4. Artileria Nucleară

Armele nucleare convenționale sunt capabile să distrugă orașe întregi, însă în perioada Războiului Rece a apărut ideea de arme militare tactice. Aceste bombe mici erau limitate pentru războiul pe front și erau lansate spre țintele aflate pe câmpul de luptă.

5. ”Ekranoplanul” sovietic

Acest avion de 91 de metri putea zbura la patru metri deasupra solului sau apei și era propulsat prin intermediul efectului generat de aripile sale. Nava a fost creată cu scopul de a revoluționa transportul naval, fiind mai mare decât orice alt avion și mai rapid decât un vas. Deși utilitatea acestei mașinării este destul de evidentă, mai ales în cazul unei zone de război, când devine necesar să poți căra cantități mari de arme nucleare, nava nu a fost niciodată produsă în masă, dar nici nu a fost vreodată folosită.

6. Torpilele Kaiten

Torpilele Kaiten , supranumite „reîntoarcerea la cer”, au fost construite de forțele navale ale imperiului japonez și s-au aflat în serviciu între anii 1944 și 1945. Acestea aveau un echipaj uman și reprezentau o variantă a armelor de suicid, la care Japonia a apelat spre finalul războiului. Aceste torpile erau lansate de submarini și piloții lor puteau manevra armele militare după voia lor, astfel încât să le producă daune maxime inamicilor.

7. Arme militare ciudate: Proiectile ghidate de porumbei

Proiectilele ghidate de porumbei au fost dezvoltate de psihologul american B. F. Skinner, în timpul Proiectului Pigeon. Deși proiectul a fost anulat în final, din pricina impracticabilității armelor, ideea în sine părea promițătoare. Proiectilele dispuneau de o serie de lentile în partea frontală, care proiectau o imagine a țintei pe ecranul din interior. Porumbeii erau condiționați să ciugulească la ținta aflată pe ecran, astfel că acțiunea păsărilor corectau direcția de deplasare a rachetelor.